Dierenarts Dierenkriek | Standerdmolen 16a 3995 AA HOUTEN | info@dierenkriek.nl | Openingstijden

Blog

Wat zijn onze dagelijkse bezigheden in en rondom Dierenkriek?
Het werken met dieren is zo bijzonder, liefdevol,
leuk en soms verdrietig, dat wij graag onze ervaringen met u willen delen.

Zomers Model - november 2016

Naast de operaties en de consulten voor de Dierenkliniek hebben wij hier ook een trimsalon voor de kleine tot middelgrote rassen. De leukste en schattigste pluizenbolletjes zien we dagelijks voorbij komen, en hoe leuk is het als ze nóg mooier weer de salon verlaten. Zo af en toe is dat alleen wat lastiger dan het baasje denkt.

Zo kregen wij pas een fantastische ontplofte 'Boomer' met de naam Kees binnen, met prachtige golvende lokken in het zwart, bruin en wit. Het baasje wilde het hondje graag helemaal uitgeborsteld, ontklit en gewassen hebben. Ik laat mijn blik over het hondje glijden en begin subtiel te aaien en ondertussen te voelen. 'Maar mevrouw, met de beste wil van de wereld kan ik hier niets meer van maken.'

Ze kijkt me vol ontzetting aan en zegt: 'Hoe bedoeld u?' Ik voel de viltknopen van kop tot staart in de vacht zitten en moet m'n uiterste best doen om kalm te blijven. 'Uw hondje zit zo vreselijk in de klit, dit kan ik alleen nog in de kortste stand eraf scheren. Lange haren moeten gekamd worden, die van ons en ook die van de hond. Als ik dit zou ontklitten ben ik ten eerste uren bezig, maar ik zou hem ook vreselijk pijn moeten doen. Dat zou dierenmishandeling zijn.' Mevrouw kijkt me met grote schrik aan en zegt: 'Eraf scheren? Maar dat wil ik niet!' Ik vertel haar dat ik geen andere optie zie en dat het haar vrij staat om de hond weer mee te nemen als ze zich hier niet in kan vinden, even goede vrienden. Ze begint bijna te huilen maar laat dan tot mijn verbazing toch Kees bij me achter: 'Dat moet dan maar, het is niet anders.'

Als ik haar bel dat hij klaar is en weer opgehaald kan worden, geeft ze door dat haar moeder hem komt halen met haar zoontje. Bij binnenkomst zit de jongeman direct met z'n snoet op het raam geplakt: 'Waar is Kees? Ik zie hem niet!' Als ik de deur van de salon open doe rent Kees direct in zijn armen. Zoonlief bekijkt hem eens van alle kanten en zegt: 'Ja, zo vind ik hem wel mooi. Nu is hij heel stoer. Lang haar is voor meisjes.'

Ik begin te lachen en zeg hem dat hij dat maar aan mama moet doorgeven.