Dierenarts Dierenkriek | Standerdmolen 16a 3995 AA HOUTEN | info@dierenkriek.nl | Openingstijden

Blog

Wat zijn onze dagelijkse bezigheden in en rondom Dierenkriek?
Het werken met dieren is zo bijzonder, liefdevol,
leuk en soms verdrietig, dat wij graag onze ervaringen met u willen delen.

Oversekst
 

Op donderdagochtend krijgen wij een leuk stel samen met 2 hondjes op bezoek. In de agenda staat dat zij het graag over het gedrag van één van de hondjes willen hebben.

Eenmaal in de behandelkamer begint meneer een beetje te stamelen, hij komt niet lekker uit zijn woorden en zijn ogen schieten alle kanten uit. Hij zegt dat het reutje met de naam Kruimeltje, zich 'niet netjes kan gedragen'. Kruimeltje is een beetje verliefd op het andere hondje Marie. De dierenarts vraagt op welke wijze Kruimeltje dat laat zien, maar meneer krijgt het te kwaad en kan geen woord meer uitspreken.

Daarop is mevrouw het zat en roept: "Zeg nou toch gewoon waar het op staat! Kruimeltje is oversekst, hij bespringt Marie tot wel 5x op een dag!"

Ik doe mijn best om mijn gezicht in de plooi te houden, en stel meneer en mevrouw gerust dat zij zeker niet de enige zijn die dit overkomt. Samen bespreken we de verschillende opties die wellicht de situatie kunnen veranderen. We spreken af over 2 weken telefonisch contact op te nemen om te kijken of er vooruitgang is geboekt.


(alle namen zijn fictief)