Dierenarts Dierenkriek | Standerdmolen 16a 3995 AA HOUTEN | info@dierenkriek.nl | Openingstijden

Blog

Wat zijn onze dagelijkse bezigheden in en rondom Dierenkriek?
Het werken met dieren is zo bijzonder, liefdevol,
leuk en soms verdrietig, dat wij graag onze ervaringen met u willen delen.

Laserlampje - oktober 2016

Al enige tijd geleden is mevrouw van Zanten bij ons geweest voor een algemene gezondheidscontrole van haar kat Mew. Deze kat had zij overgenomen van andere mensen die vanwege ziekte niet meer voor haar konden zorgen.

Tijdens de controle hebben wij geconstateerd dat Mew een hartprobleem heeft, maar omdat Mew nogal angstig was wilde mevrouw niet direct starten met het geven van medicijnen. Dit zijn tenslotte tabletjes en dat kon nogal een gevecht worden, dus mevrouw wilde graag eerst het vertrouwen winnen van Mew. Omdat Mew verder ook geen klachten vertoonde hebben we met mevrouw afgesproken dat zij de kat goed in de gaten zou houden en direct aan de bel zou trekken als de conditie van Mew veranderd.

Op een donderdagmiddag belt mevrouw van Zanten ons totaal in paniek op:
'MEW HEEFT EEN HARTAANVAL! ZE GAAT DOOD!'
Ze was met haar aan het spelen met behulp van een laserlamp, toen Mew plotseling omviel. Nu ligt ze op haar zij met een open bek te gillen. We vragen mevrouw alsjeblieft rustig te blijven en Mew kalmerend toe te spreken. Langzaam maar zeker komt Mew een beetje bij. Mevrouw wil direct medicatie komen halen.

Vanaf nu wordt het laserlampje opgeborgen, Mew wil er zelf ook niets meer van weten. Met een grapje spreken we met mevrouw van Zanten af, dat Mew niet meer naar de Disco mag.