Dierenarts Dierenkriek | Standerdmolen 16a 3995 AA HOUTEN | info@dierenkriek.nl | Openingstijden

Blog

Wat zijn onze dagelijkse bezigheden in en rondom Dierenkriek?
Het werken met dieren is zo bijzonder, liefdevol,
leuk en soms verdrietig, dat wij graag onze ervaringen met u willen delen.

Ellendige Teek - mei 2016

Het is maandagmorgen, 5 minuten over 9 uur, als de telefoon gaat. Mevrouw van der Weil heeft bij haar hond Kees een grote teek ontdekt, die ze er zelf niet af krijgt. Ik adviseer haar om even met Kees langs te komen voor 10.00 uur als dat lukt, want daarna gaan we opereren.

Vrolijk kwispelend komt Kees binnen gewandeld, met zijn beide ongeruste baasjes. Mevrouw verteld dat ze de teek zaterdag al ontdekt heeft maar het ellendige beest maar niet van haar geliefde Kees verwijderd krijgt. Ook haar man kreeg het niet voor elkaar.

We zetten Kees op de behandeltafel en dokter Petra zoekt zijn buikje af, maar ontdekt geen teek. 'Waar heeft u de teek dan gezien mevrouw?' Mevrouw van der Weil wijst naar een lichtroze/wit uitstekend bultje. 'Maar mevrouw, dat is geen teek... dat is een tepeltje! Als u goed kijkt kunt u er nog meer vinden.' Mevrouw van der Weil zegt wat uit het veld geslagen: 'Maar Kees is een jongen!' Als dokter Petra vervolgens naar meneer van der Weil wijst en vraagt: 'Heeft uw man dan geen tepels?' beginnen ze beiden hard te lachen. 'Zo hadden we het nog niet bekeken.'

Met een vriendelijke handdruk gaan ze er gerustgesteld weer vandoor, en we drukken ze toch vooral op het hart om ook de volgende keer gewoon weer te bellen als ze zich ergens zorgen over maken.