Dierenarts Dierenkriek | Standerdmolen 16a 3995 AA HOUTEN | info@dierenkriek.nl | Openingstijden

Blog

Wat zijn onze dagelijkse bezigheden in en rondom Dierenkriek?
Het werken met dieren is zo bijzonder, liefdevol,
leuk en soms verdrietig, dat wij graag onze ervaringen met u willen delen.

Even wegen
 

De maand januari staat bij ons in het teken van overgewicht. Wij sporen de baasjes dan ook lichtjes aan om hun geliefde viervoeters bij elk bezoek even op de weegschaal te zetten.

Dit is in sommige gevallen alleen al een opgave opzich!

We zien baasjes die in gesprek gaan met Felix, samen op de weegschaal gaan zitten met Rakker, Boris die wordt omgekocht met een koekje (niet altijd met succes), Kees die vol in de rem gaat aan de riem, Kobus die in paniek raakt en de benen neemt in de winkel, en Max die elke week een psychologische weegcursus van zijn eigenaar krijgt om 'zijn angsten te overwinnen'. 

Wij aanschouwen het dagelijks met enige verbazing. Zo vlak na de kerstdagen kunnen de getallen op het scherm voor zowel baas als hond soms een beetje beangstigend zijn, we weten daar helaas het één en ander van. Maar de weegschaal bijt toch zeker niet?

Als advies voor de baas geldt altijd: als u consequent en vol vertrouwen bent dat de hond op de weegschaal gaat, dan doet hij/zij dat ook. Probeer zo min mogelijk 'in discussie' te gaan met de hond en beloon hem of haar pas met een koekje wanneer alle pootjes op de schaal staan. U bent de baas!
U kunt dat daarna zo uitbouwen dat het koekje pas komt wanneer de hond netjes gaat zitten. Dit maakt het voor u stukken makkelijker en de hond weet dat wegen leuk is, want hij krijgt wat lekkers! Niets engs aan.

*TIP* Wij hebben koekjes bij de balie staan waarmee u kunt oefenen, loop dus gerust eens binnen met de hond om alleen even te wegen. Een bezoek bij de dierenarts kan ook leuk zijn.


(alle namen zijn fictief)