Dierenarts Dierenkriek | Standerdmolen 16a 3995 AA HOUTEN | info@dierenkriek.nl | Openingstijden

Blog

Wat zijn onze dagelijkse bezigheden in en rondom Dierenkriek?
Het werken met dieren is zo bijzonder, liefdevol,
leuk en soms verdrietig, dat wij graag onze ervaringen met u willen delen.

Avontuurlijk Type - maart 2016

We zijn druk met een sterilisatie als de zoemer gaat, die ons erop attent maakt dat er een klant binnenkomt. Het is meneer Bijl met zijn hondje Daisy, die altijd dol enthousiast is om bij ons een koekje te komen halen. Dit keer lijkt Daisy er weinig zin in te hebben en zit wat zielig bij de schoenen van haar baasje. Als ik vraag wat er aan de hand is vertelt meneer dat Daisy last heeft van haar oog. Ik verzoek hem vriendelijk even te wachten tot dokter Petra klaar is met haar operatie, want dat zal niet lang meer duren.

Eenmaal in de behandelkamer controleren we het oog. Meneer Bijl en Daisy doen samen graag aan de hondensport 'speuren', en daar is een ongelukje gebeurd. Waarschijnlijk heeft Daisy in haar enthousiasme bij het speuren een tak in haar oog gekregen, die een flinke beschadiging heeft achtergelaten. Meneer Bijl krijgt huiswerk mee en mag het oog meerdere malen per dag gaan zalven.

Wanneer Daisy na 10 dagen ter controle komt is van de beschadiging nog maar een klein stipje over. Gelukkig maar, want Daisy is nog geen 2 jaar oud dus moet nog even vooruit met haar ogen! Enkele dagen later krijgen we een telefoontje: 'Met meneer Bijl, ik durf het bijna niet te zeggen maar.... ik denk dat Daisy weer een tak in haar oog heeft gekregen!'

(Let op: alle namen in de Blog zijn gefingeerd)