Dierenarts Dierenkriek | Standerdmolen 16a 3995 AA HOUTEN | info@dierenkriek.nl | Openingstijden
U brengt uw huisdier natuurlijk niet naar de eerste de beste dierenarts of trimsalon. Hoe weet u bij welke professionals uw dier in goede handen is? Dat kunt u het beste navragen bij andere baasjes:
“Bij Petra voelt het vertrouwd”, vindt Agnita Hendriks, die de dierenarts bezoekt met haar Britse korthaarkatten, teckel en rottweiler. “Ze neemt de tijd voor je, luistert echt naar je en staat dag en nacht voor je klaar. Ik heb bijvoorbeeld een kat met suikerziekte. Soms loopt ze te zwalken en dan moet haar bloed getest om te weten of ze meer of minder insuline nodig heeft. ‘Kom gelijk maar even langs’, zegt Petra dan, als ik haar bel om een afspraak te maken.”
“Mijn beesten zijn alles voor me. Petra weet ze op hun gemak te stellen met een aai en een praatje, en ze behandelt ze rustig. Dat heb ik wel anders meegemaakt, bij van die ‘snel, snel’ dierenartsen: hup, inenting erin, betalen en wegwezen. Nou, zo is Petra de Kriek dus niet. Zo’n fijne, vertrouwde en persoonlijke dierenarts heb ik nog nooit gehad.”
“Tibetaanse rashondjes zijn het, onze negen shih tzu’s. Een paar zijn er kortgeknipt en de anderen hebben, zoals het hoort, lang haar tot aan de grond. Met strikjes erin,” zegt Cathy, die jaarlijks bij de dierenarts komt met haar hondjes. “Dan krijgen ze hun enting en worden ze helemaal nagekeken. Van de oudere hondjes laat ik zo nodig de tandjes schoonmaken. En met de trimsalon in de kliniek, kan je eventueel het knippen ook gelijk laten doen. Prettig: alles in één.”
“Ik ga naar Petra de Kriek omdat ze oprecht van dieren houdt, en ook van de mensen die meekomen. Bij een ander voel je je vaak een nummer, is mijn ervaring, maar bij Petra niet. Als een hondje onder narcose moet bijvoorbeeld, dan mag je zelf mee en het dier vasthouden tot het in slaap valt. En met oud en nieuw, toen een van de hondjes door het vuurwerk in paniek raakte, kwam ze gelijk. Het diertje had een dikke, paarse tong en stikte zowat, zo angstig was hij. Petra gaf een middeltje zodat hij tot rust kwam. Om een uur of elf belde ze zelfs nog even om te vragen of alles goed ging. Heel geruststellend.”
“Weet je wat zo fijn is? Petra begeleidt je net zo goed als wanneer je met je kind naar het ziekenhuis gaat. Toen uit bloedonderzoek enzovoorts niet bleek wat een hondje had, ging ze niet experimenteren. Nee, Petra dook de boeken in en betrok ons bij haar zoektocht naar een oplossing door mogelijke ziektebeelden en behandelingen met ons te bespreken. Overigens gaat Petra niet tot in het oneindige door met behandelen. Als het niet goed is om verder te gaan omdat leven lijden wordt en er geen kwaliteit van leven meer is, vraagt ze hoe je over euthanasie denkt of adviseert ze dat. Daar is ze heel eerlijk in. Het dier en zijn welzijn staan bij haar voorop. Ik leg onze hondenkindjes vol vertrouwen in haar armen.”
“Wat ik waardeer aan Petra, is dat ze met je meeleeft maar ook reëel blijft”, aldus Franka Zijdewind. “Ze gaat niet koste wat kost door tot het einde maar geeft eerlijk advies.”
“Onze poes werd aangereden en we vonden haar pas 24 uur later, onderkoeld, in shock en zwaar gewond. Ik ben gelijk naar Petra gegaan, die gelukkig niet ver bij ons vandaan woont. Petra kreeg de poes weer warm en uit shock maar constateerde o.a. een gebroken bekken en pootje. Dat was werk voor een specialist, zo oordeelde ze. Petra maande ons om na te denken of we verder wilden gaan, want de kosten zouden hoog zijn. We hebben toch voor die operatie gekozen, maar na maandenlang herstel kon de poes nog steeds niet zelfstandig plassen en poepen. Dat was geen leven. In overleg met Petra hebben we de poes toen laten inslapen.”
“Als je een dier moet laten inslapen, dan heb je het daar natuurlijk moeilijk mee. We hebben het ook eens met een hond meegemaakt. Petra kwam toen bij ons thuis en was heel rustig en lief met het dier. Zelf kreeg ik een knuffel van haar en naderhand een mooi briefje. Ontroerend lief. Echt Petra.”