Dierenarts Dierenkriek | Standerdmolen 16a 3995 AA HOUTEN | info@dierenkriek.nl | Openingstijden

Blog

Wat zijn onze dagelijkse bezigheden in en rondom Dierenkriek?
Het werken met dieren is zo bijzonder, liefdevol,
leuk en soms verdrietig, dat wij graag onze ervaringen met u willen delen.

Aangereden
 

Op woensdagmiddag gaat de telefoon, maar het is nogal druk, dus ik vraag mevrouw of zij een momentje geduld heeft. "Nou, eigenlijk niet." hoor ik aan de andere kant van de lijn. Ik ben benieuwd wat dat betekent, en geef de telefoon direct door naar de collega die net vanuit de röntgenruimte komt.

Een hele lieve mevrouw Riet heeft op de rondweg een aangereden hond gevonden, en komt deze z.s.m. bij ons brengen. De eigenaar was helaas nergens te bekennen, dus deze mevrouw heeft zonder twijfel de hond in de auto gezet en is als een gek gaan bellen bij welke dierenarts zij terecht kon.

Bij aankomst in onze kliniek zien we een schattig maar bang hondje, met op het eerste gezicht in ieder geval beide achterpoten flink opengeschaafd. Bij het uitlezen van de chip blijkt deze niet juist te zijn aangemeld, waardoor we niet veel wijzer worden wie er vast en zeker vol spanning opzoek is naar dit knappe ventje. We maken een röntgenfoto om te zien of er interne bloedingen zijn, die zijn er gelukkig niet. Vervolgens prikken we hem wat pijnstilling, en maken nog een foto om te zien of er iets gebroken is. Zijn bekken heeft een flinke klap gehad en is doormidden gebroken, verder zijn de poten heel gebleven.

We geven hem een klein roesje en hechten de kapotte stukken huid aan elkaar, de kleine schaafplekjes worden ingesmeerd met een wondgenezende zalf. Dan gaat de zoektocht naar zijn baasje weer verder. Het hondje heeft een chip van de Raad van Beheer, en moet dus een officiële rashond zijn. Op die manier kunnen we de fokker traceren, die weer een telefoonnummer heeft van de eigenaar. Deze neemt helaas niet op, dus laten we een voicemail bericht achter die hopelijk niet al te schrikbarend klinkt. Via Facebook sturen wij een oproep voor alle mensen uit Houten en omgeving of zij het baasje zijn of kennen van dit kleine manneke, en of ze dit bericht willen delen. Binnen no-time is het bericht 12.000x bekeken en na nog geen 30 minuten staat de eigenaar en oppas op de stoep.
BEDANKT FACEBOOK VRIENDEN, WAT SUPER!

Het hondje bleek uit logeren en is er vandoor gegaan toen er visite naar binnen kwam. Hij maakt het gelukkig inmiddels steeds beter en wordt verder behandeld door zijn eigen dierenarts. Wij zijn heel dankbaar voor iedereen die heeft meegeholpen om te zorgen dat deze kleine jongen zo snel weer herenigd mocht zijn met zijn baasjes.

Controleer nu zelf of de chipgegevens van uw huisdier nog kloppen op: www.chipnummer.nl

(alle namen zijn fictief)